OBVESTILO ZA STARŠE

OBVESTILO ZA STARŠE
27. 5. 2020 Matic Lesjak

Dragi Močvirci,

sedaj, ko se ukrepi po državi rahljajo in društva ponovno začenjajo s svojimi srečanji, se vračamo tudi taborniki.

Z vodovimi srečanji v živo nadaljujemo s 1. junijem. Glede na okoliščine se bodo nekateri vodi verjetno srečevali ob drugih terminih kot preostanek leta, zato bo vaš vodnik takoj, ko bo mogoče, sporočil kje in kdaj se prvič srečate.

Vsa vodova srečanja bodo potekala na prostem, zato imejte primerna oblačila in obutev, ki jih bo priporočil vodnik. Za vsa srečanja pa priporočamo plastenko vode in podlogo za sedenje (armafleks, deka, šotorka…). Seveda ne pozabite na taborniško rutko! 🙂

V primeru slabega vremena bo srečanje odpadlo ali pa bo prestavljeno na nov termin. O tem vas bo obvestil vaš vodnik dan prej oziroma najkasneje 1 uro pred dogovorjenim sestankom, če to ne bo mogoče prej.

Vsi člani na mesto srečanja pridejo sami. Vodnik jih ne pričaka pred razredom ali pred šolo, če je bilo to prej dogovorjeno.

Vsi člani rodu bodo morali pred prvo taborniško aktivnostjo (v tem primeru vodovim srečanjem) prinesti podpisano izjavo. Izjavo lahko podpisano in skenirano/fotografirano pošljete tudi na spodnji e-naslov.

V primeru, da bo član ob prihodu kazal simptome koronavirusne bolezni (povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje) lahko vodnik njegovo prisotnost na srečanju zavrne. V primeru, da bodo simptomi odkriti tekom srečanja, bo vodnik člana umaknil na varno razdaljo od skupine. Ostalim članom bo dodelil varno aktivnost, ki jo v tem času lahko izvajajo. Vodnik bo poklical starše, da ga v najkrajšem možnem času odpeljejo domov, in z njim počakal na njihov prihod. Vodnik bo o morebitni okužbi obvestil vse starše članov voda, ki so bili udeleženi srečanja, in vodstvo rodu. V primeru potrjene okužbe se ta vod do konca šolskega leta ne srečuje več. O tem bosta starše članov voda obvestili načelnica ali starešina rodu.

Prosimo, da se pred prvim srečanjem doma pogovorite o splošnih priporočilih za preprečevanje prenosa okužbe kot so upoštevanje varnostne razdalje 1,5 metra, upoštevanju pravilne higiene kašlja (preden zakašljate/kihnete, si pokrijete usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljate/kihnete v zgornji del rokava). Papirnat robček po vsaki uporabi odvrzite med odpadke in si nato umijete roke z milom ter vodo (oz. si roke razkužite). Ne dotikajte se obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami.

Ob morebitnih vprašanjih se prosim obrnite na svojega vodnika oziroma na načelnico društva Sašo Luketa (040 771 468, sasa.luketa@gmail.com).

Mi se že veselimo ponovnega srečanja!

Lep taborniški pozdrav,

Eva Čampelj

Starešina Društva tabornikov rodu Močvirski tulipani