O NAS

O našem taborniškem društvu

 

Smo društvo tabornikov, ki deluje na širšem območju zahodnega dela Ljubljane in pokrivamo osnovne šole Vič, Bičevje in Vrhovci, k nam pa prihajajo tudi otroci iz ostalih ljubljanskih šol, Brezovice, Loga, Dragomerja in celo Horjula. 

Mlade spodbujamo k temu, da bi postali čim bolj samostojni, znali živeti v svetu, ki se tako hitro spreminja, s spoštovanjem do sebe, drugih in okolja. Mladim želimo pokazati zdrav in drugačen način preživljanja prostega časa, ki se v čim večjem obsegu dogaja v naravi. Ravno s tem razlogom, poleg tedenskih sestankov na sedežu našega društva, pripravljamo tudi različne mesečne izlete in druge aktivnosti, med zimskimi počitnicami zimovanja in med poletnimi počitnicami deset dnevne tabore.

 

 

Smo taborniški rod, ki deluje v Ljubljani od  leta 1968.
Pokrivamo področje osnovnih šol:
 

 

 

 

Naše pedagoško delo obsega delo z otroki od 2. razreda osnovne šole, pa vse do dijakov in študentov. Skupine otrok (vodi) se srečujejo enkrat tedensko med delovnim tednom, čez leto pa organiziramo več izletov in akcij, ki potekajo med vikendi. Naši člani se delijo po starosti v družine, ki se ločijo po vsebini programa in po barvi rutic:
 

 

  • MČ – Medvedki in Čebelice (8-12 let)
  • GG –  Gozdovniki in Gozdovnice (12-16 let)
  • PP – Popotniki in Popotnice (16-21 let)
  • RR – Raziskovalci in Raziskovalke (21-27 let)
  • Grče (od 27 let dalje)

Za PP-je, RR-je in Grče  imamo organizirano tedensko rekreacijo na OŠ Vič. Vse zgoraj naštete družine se redno udeležujejo rodovih izletov, na katere 1-krat letno povabimo tudi starše članov.

V okviru teh izletov spoznavamo krajinske in kulturne značilnosti krajev po Sloveniji, se skupaj zabavamo (igre in različni športi) in tudi kaj pojemo (zelo radi imamo tekmovanja za najboljšo sladico).

Med zimskimi počitnicami organiziramo zimovanje, v začetku julija pa 10-dnevno taborjenje, ki je tudi vrhunec taborniškega leta.