MČ VESELA SREČANJA 2016

MČ VESELA SREČANJA 2016
21. 11. 2016 Matic Lesjak

Za naše najmlajše člane, se je tudi letos odvijala akcija MČ Vesela srečanja na Osnovni šoli Milana Jarca. Tokrat so se udeleženci preizskusili v strateški igri, pri kateri so ustanovili svoj taborniški rod in ga organizirali vse od načelnika in starešine, do vodnikov in njihovih vodov.Po šoli je bilo raztresenih več kot 20 različnih delavnic.

Nekatere od njih so temeljile na osnovnih taborniških znanjih, kot so vozli, nosila, taborniški kroj, itd… Poleg teh smo pa lahko igrali prav posebno veliko igro tri v vrsto, postavili največji stolp iz kart, videli kateri aviončki letijo najdlje in mnogo več.

Ena izmed delavnic, ki je članom najbolj ostala v spominu, je izdelava značk z motivom, ki so ga sami narisali. Ta jim bo zagotovo krasila rutko.

Ko je skupina opravila nalogo na delavnici, je delavničar ocenil, kako dobro so to naredili in jim dal ustrezno število točk (od 1-10). S temi točkami so na tržnici kupovali funkcije rodu.

Za nagrado po uspešni sestavi rodu je vsak član prejel našitek akcije. Za nekatere je bila to prva taborniška dogodivščina izven hiške in jim bo ta našitek vedno obujal lepe spomine na ta dan.