GG RACE 2018

GG RACE 2018
21. 3. 2018 Matic Lesjak

V soboto in nedeljo, 10.-11. marca 2018, je v Dravljah, natančneje v OŠ Miška Kranjca, potekalo vsakoletno taborniško tekmovanje GG race, ki smo se ga v velikem številu udeležili tudi Močvirci.

Med drugim smo kot GG starejši ta tekmovanju sodelovali tudi člani voda Miške, in sicer v dveh skupinah, kot Miške 1 (Maj, Nadija, Pia in Jakob) in Miške 2 (Ajda, Eva, Anamarija in Ema). Letos so bile za nas to zadnje GG race, ki smo se jih lahko udeležili kot tekmovalci, zato smo bili, ko smo se okoli pol treh zbrali pred našo hiško, vsi polni energije in pripravljeni da damo naše zadnje leto vse od sebe.

Z avtobusom smo se odpeljali do Dravelj, kjer smo bili tudi prvi, ki smo se prijavili in nastanili v šoli, pri čemer smo seveda zasedli najboljše kotičke telovadnice J. Po zboru, ki se je začel ob 17.00 smo imeli krajši sestanek za vodje skupin, katerega so otvorili z nekaj slabimi šalami, pri katerih sva sodelovala tudi vodji Mišk, s šalo o blondinki, ki pleše pred semaforjem.

GG starejši smo imeli najprej vrisovanje ob 19.00, takoj zatem pa še topo teste, za katere se lahko pohvalimo da smo jih reševali uspešno in brez težav. Po koncu teoretskega dela tekmovanja so nas ponovno sklicali v krajši zbor, na katerem so nas podrobneje seznanili s strateško igro, ob kateri smo do večerje preživeli preostanek dneva.

Kot skupini z drugim in tretjim zaporednim startom smo se bile miške prisiljene zbuditi že ob 6.30 zjutraj, nad čimer pa se zaradi priprav na progo nismo imeli časa pritoževati. Štart je bil od šole oddaljen približno 15 minut hoje, zato smo se tja odpravili že ob 7.10. Za zajtrk smo imeli 5 minut.

Na progi smo bili malo dlje kot 4 ure, izgubili pa smo se le trikrat. Kljub temu smo uspešno našli vse KTje in opravili naloge na njih. Pri podhodu pod kotom smo sicer zgrešili kot za 180 stopinj, a smo se za napako odločili kriviti kompas, ki je bil rahlo pokvarjen.

Na koncu smo se kljub rahlim neprijetnostim na progi, premočenim oblekam in jezerom v naših čevljih vseeno uvrstili na drugo in tretje mesto, iz tekmovanja pa smo se vrnili utrujeni, a zadovoljni, in seveda vsi po vrsti rahlo prehlajeni.